Winkelmandje

Uw mandje is nog leeg

0165-365516

 U kunt hier uw bestelling plaatsen in onze webshop.

BIj vragen kunt u altijd een mail sturen naar bestelling@slagerijvanderwegen.nl

Kalfsentrecote bakken

Kalfsentrecote wordt gesneden van de dunne lende en is malser dan runderentrecote. Het randje vet aan de buitenkant geeft de kalfsentrecote extra smaak. Met bakken kunt u de kalfsentrecote het beste gezamelijk eerst op deze vetrand bakken en daarna aan beide kanten. Kalfsentrecote kunt u net als biefstuk bakken.

Zout voor of na het bakken?

Meestal wordt aangeraden om zout pas na het bakken op de biefstuk te strooien. Nadeel hiervan is dat het zout niet kan intrekken in je vlees. Hierdoor krijg je een erg zoute buitenkant. Voor een betere smaak kun je zout dus het beste voor het bakken op de biefstuk strooien. Zout onttrekt vocht, dat is zeker waar, maar dan moet het daarvoor wel de kans krijgen.

Bestrooi het zout dus ca. 1 minuut voor het bakken en daarna de peper. Doe je eerst peper dan zul je zien dan het zout op de peper blijft liggen en weinig kans krijgt in te trekken. Echt vochtverlies door het zout krijg je pas als je het ruim van te voren op het vlees strooit. Dat is dus niet aan te raden.

Kalfsentrecote in de boter

De perfecte Kalfsentrecote bak je vooral door de pan goed te verhitten. Het beste is om een pan met een dikke bodem te nemen. Verhit 3/4 van de boter in de pan op hoog vuur. Als het schuim weg is, is de boter goed op temperatuur. Leg de Kalfsentrecote vervolgens in de pan en voeg hierna de rest van de boter toe.

Bakken ± 4-6 minuten


Voedingswaarde 

Per 100 g onbereid: 

  • Energie: 217 kcal. 
  • Eiwit: 19 gram 
  • Vet: 15.7 gram 
  • IJzer: 2.5 milligram

Kalfsentrecote

KVK-nummer: 72216158  | BTW-nummer: 859033144

Webdesign by Keurweb.nl